Konfliktuskezelés

Nincs olyan közösség, s így család sem, ahol időnként ne robbanna ki kisebb-nagyobb nézeteltérés. Ezek, a dolgok normális rendje szerint meg is oldódnak „házon belül”. Néha előfordul, hogy úgy érezzük, nem tudjuk megoldani és csak mérgesedik a viszony. Ilyenkor már jobb szakemberhez fordulni.

Szemtől szemben, mégis kívülállóként
Tapasztalataink szerint gyakran érzik úgy az emberek, hogy könnyebb lenne, ha ez a szakemberhez fordulás kicsit személytelenebb lenne. Erre most itt a remek lehetőség. A technika segítségével ugyan, de mégis személyes kapcsolaton keresztül valósul meg egy-egy megbeszélés, ennek ellenére a fizikai közelség hiánya segíthet legyőzni a kezdeti félelmeket.

Kikre lehet számítani?
Pedagógus, pszichológus, családvédelmi tanácsadó segít megoldani a problémákat, természetesen kizárólag addig, amíg más szakemberek személyes bevonása nem válik szükségessé. Ebben az esetben segítünk megkeresni azt a fórumot, illetve személyt, aki az adott helyzetben a legjobb lehetőség lehet.

Milyen konfliktus esetén tudunk megoldást ajánlani?
Segíthetünk gyermek-gyermek, szülő-gyermek, gyermek és/vagy szülő-iskola közötti konfliktusának rendezésében, megnyugtató megoldásában.

Mediáció lehetősége
Az említett esetek mindegyikében lehetőség van közvetítő (mediátor) igénybevételére. Az ő feladata a felek meghallgatása, érdekeik egyeztetése, a lehetőségekhez mértem egy megfelelő, mindenki számára pozitív kimenetelt jelentő megállapodás létrehozása.