Beszélni nehéz – kommunikációs fejlesztés

Az őszinteség sohasem nevetséges, mindig tiszteletreméltó.
Charlotte Brontë

Sokan vallják, hogy a háborúk, de az egyszerű, emberek közötti konfliktusok jelentős része is elkerülhető lenne, ha az éppen szembenálló felek őszintén kommunikálnak egymással.
Háborúkat megakadályozni nem tudunk, de abban segíthetünk, hogy egyéni kommunikációs képességeid fejlődjenek.

A kommunikáció tág és szerteágazó, három részterületet emeltünk ki, mint talán legfontosabbat: a szóbeli kommunikációt, az emberek közötti társas kommunikációt és a viselkedéskultúrát. Tudjuk, ezek nem igazán választhatók el egymástól, mégis, mindegyik önállóan is alkalmasak arra, hogy segítsen kiteljesíteni önmagunkat.

Beszélni nehéz kurzusunk a szóbeli kommunikációra helyezi a hangsúlyt: korosztálytól függően az egyszerű szövegalkotási képességfejlesztéstől a komolyabb prezentációk, előadások megtartására készít fel. Az a célunk, hogy képes legyél a korosztályodnak megfelelően beszélgetni akár ismerős, akár számodra ismeretlen környezetben is.

A Társas kommunikáció a közösségi élet megnyilvánulásaira koncentrál, arra, miként tudunk egyre jobban részesei lenni egy közösségnek. A testbeszéd, a tárgyalástechnika alapjai segítenek az egyéni boldogulásban is. A kurzusra bárki jelentkezhet, de leginkább 12 év felettieknek ajánljuk.

A Viselkedés kultúra kurzus azt takarja, ami nevéből adódik: mi az elfogadott viselkedés adott helyeken, helyzetekben, mire kell figyelnünk, mit tegyünk vagy éppen ne tegyünk annak érdekében, hogy ne kerüljünk szándékaink ellenére konfliktusba másokkal. Biztosan hallottál már a varázsszavakról!

Természetesen lehetőséged van egyéni igényeid mentén ezek kombinatív összekapcsolására, ehhez mondd el nekünk, mire van szükséged, s mi itt a TUDÁSGARÁZS-ban segítünk a megvalósításban!

Habár szorosan nem tartozik ide, mégis itt jelentkezhetsz, ha vers- és prózamondó versenyeken indulnál, vagy egyszerűen csak a saját szórakoztatásodra szeretnéd megtanulni kedvenc irodalmi alkotásodat.